Mindfulness voor het Dagelijkse Leven review 2021 – Is het de moeite waard?

Leestijd: 6 minuten

Mindfulness voor het dagelijks leven cover linksboven

In deze review geef ik mijn persoonlijke mening en ervaring over de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven. Ben jij gestresst en voel jij veel onrust in je lichaam? Dan is het zeker de moeite waard om verder te lezen en te bepalen of deze cursus bij jou past.

In deze cursus wordt veel aandacht besteed aan nieuwe gewoontes aanleren. Veel Mindfulness cursussen besteden alleen maar aandacht aan de oefeningen zelf en verwachten dat je dit zonder moeite in je leven kunt toepassen.

De cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven biedt veel meer meerwaarde. Het is moeilijk om een nieuwe gewoonte aan te leren. Je krijgt praktisch advies om het echt vol te houden. Wat heb je aan een cursus als je er na een aantal dagen mee stopt? Lees snel verder om te ervaren of deze cursus iets voor jou is.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een manier is om jezelf te trainen om je te concentreren op wat er op dit moment gebeurt. Mindfulness-beoefening heeft diepe wortels in de boeddhistische traditie maar je hoeft zeker geen boeddhist te zijn om de lessen en technieken ervan in je leven toe te passen.

Wat is het doel van de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven?

Het belangrijkste doel van Mindfulness is een gelukkig leven zonder te lijden. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke voordelen om de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven te volgen.

1. Mindfulness vermindert stress

Door het beoefenen van Mindfulness voel je je minder gestresst en er vindt in je lichaam een afname plaats van het stresshormoon cortisol.

De positieve punten van het beoefenen van Mindfulness zijn:

 • Je immuunsysteem verbeterd
 • Je bloeddruk en hartslag verlagen
 • Je bewustzijn wordt verhoogd
 • Je aandacht en focus worden verhoogd
 • Je angstniveau daalt
 • Je wordt kalm en je krijgt innerlijke rust
 • Je ervaart een diepere verbondenheid met je omgeving

2. Mindfulness helpt je om betere keuzes te maken

Door Mindfulness leer je jezelf beter kennen. Je neemt als het ware een stapje terug van de vele gedachten in je hoofd, waardoor je objectiever naar je eigen leven en situatie kunt kijken. Hierdoor maak je vanzelfsprekend betere keuzes in het leven waardoor je uiteindelijk gelukkiger wordt.

3. Mindfulness helpt je om beter te slapen

Veel mensen hebben tegenwoordig moeite met slapen. Of ze slapen te kort of de kwaliteit van je nachtrust is niet goed. We krijgen de hele dag door zo ontzettend veel prikkels door allerlei technologie. Er zijn onderzoeken die hebben aangetoond dat we op één dag net zoveel prikkels krijgen als iemand in de middeleeuwen in zijn hele leven!

4. Mindfulness vermindert depressieve symptomen

Het is gebleken dat Mindfulness depressieve symptomen, angst en stress vermindert. Door Mindfulness en meditatie verandert de structuur van je hersenen. Dit gebeurt natuurlijk niet na 1 keer maar bij consequente beoefening. Dit heeft te maken met de neuroplasticiteit van je brein.

5. Met Mindfulness krijg je een betere focus

Uit ander wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die Mindfulness beoefenen, beter in staat zijn zich te focussen en zich minder laten afleiden.

Dit komt onder andere doordat je niet aan het multitasken bent. Je bent dan met veel dingen tegelijk bezig, zonder een taak echt goede aandacht te geven.

Nog meer voordelen kun je lezen op de website van de maker van de cursus.

Melanie Poldervaart - Happy with Yoga

Het behalen van deze voordelen kan zo simpel zijn als het sluiten van je ogen en een paar minuten per dag stil zijn. Dit is een oefening makkelijk is te leren en iedereen kan het!

Voor wie is deze cursus geschikt?

 • Je leest al een tijdje over Mindfulness en wilt een serieuze cursus die je stap voor stap kunt volgen.
 • Je voelt je nu gestrest en ongemakkelijk.
 • Je maakt je vaak zorgen gedurende de hele dag en hebt het gevoel dat je gedachten door je hoofd heen razen, Door het piekeren kun je niet goed slapen.
 • Er komen elke dag steeds weer dezelfde zorgen en gedachten bij je terug.
 • Je zit tegen een burn-out aan en je voelt je niet lekker.
 • Je leeft op de automatische piloot.
 • Je wilt de kwaliteit van je leven verbeteren.

Om het maximale uit de cursus te halen, is het belangrijk om jezelf open te stellen. Wees open-minded want je gaat nieuwe dingen leren die je waarschijnlijk nog nooit hebt gedaan.

Iedereen die geïnteresseerd is in Mindfulness kan deze cursus volgen. Het is absoluut niet zweverig en het is makkelijk te volgen.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 8 weken. 8 weken + een bonusmodule ” Mindfulness op het werk”. 8 weken lang krijg je elke dag een mail toegestuurd met informatie en uitleg over een Mindfulness oefening. Daar ben je maximaal 30 minuten per dag mee bezig. Stap voor stap wordt je begeleidt naar een Mindfulness dagelijks leven.

Bonus
Mindfulness voor het dagelijks leven

Een cursusweek is opgebouwd uit:

 1. Een video met informatie over het hoofdonderwerp van die week
 2. Een audio oefening
 3. Een oefening in PDF formaat
 4. Overzicht van de week in PDF formaat

De bedoeling van de cursusweken volgen is dat je niet vooruit gaat werken. Je kunt niet binnen een week Mindful worden in een cursus die 8 weken duurt. Het is een kwestie van rustig opbouwen.

Onderwerpen van de cursusweken:

 • #Week 1 De basis
 • #Week 2 Comfortabele zithoudingen en Mindful ademhalen
 • #Week 3 Bodyscan
 • #Week 4 Geluiden- en gedachten meditaties
 • #Week 5 Mindful Yoga oefeningen, Bodyscan en Mindful ademhalen
 • #Week 6 Omgaan met moeilijkheden meditatie en de vriendschap- en compassie meditatie
 • #Week 7 Ademruimte oefening
 • #Week 8 Meditatieplan en alle onderwerpen die je gedaan en geleerd hebt komen in deze week bij elkaar
 • #Bonus: Mindfulness op het werk
 • #Extra bonus: Opnames live Q&A sessies

Wie is de ontwikkelaar van deze cursus?

De cursus is onderdeel van de website happywithyoga.com. Dit platform heeft heel veel leden en is een van de bekendste spelers in de yogawereld. Op dit platform kun je blogs lezen, workshops en verschillende cursussen volgen.

Het platform ‘Happy With Yoga’ is opgericht door Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen. De afgelopen jaren zijn ze ongeveer zes maanden per jaar in het buitenland geweest om Yoga opleidingen en trainingen te volgen en te geven. Ook organiseren Melanie en Rolf regelmatig Yoga weekend retreats en workshops en reizen zij door Nederland en België om dit te geven. De reden dat zij begonnen zijn met dit platform is omdat Rolf en Melanie zelf ervaring hebben gehad met Burn-out klachten zoals stress, veel piekeren en slecht slapen.

De missie van Melanie en Rolf is:

“De tijdloze traditie van Yoga vertalen naar praktische en doelgerichte tools voor moderne mensen”.

Mindfulness voor het Dagelijkse leven? Mijn conclusie

De eerste 2 weken van de cursus dacht ik: “Wat ben ik eigenlijk aan het doen en wat is het nut hiervan?”. Mijn gedachten blijven afdwalen. Ik begon met de cursus omdat ik mij erg gestresst voelde en niet lekker in mijn vel zat. Ik heb 2 jonge kinderen, een full-time baan en we zitten met zijn allen in een lock down door Corona. Ik kon ook niet goed slapen door het vele piekeren. Mentaal zat ik er een beetje doorheen.

In de 3e en 4e week van de cursus kreeg ik meer de smaak te pakken en lukte het beter om mij te concentreren op “het hier en nu”. Vanaf de 5e week werd het piekeren minder en daardoor kon ik beter slapen. Mentaal voelde ik mij iets beter, maar ik ben er nog niet. ik ben nu bezig met de overige cursusweken, wanneer ik deze afgerond heb zal ik hier zo snel mogelijk op terugkomen.

Voordelen

 • Het belangrijkste voordeel is dat de kwaliteit van je leven verbeterd. Je wordt meer ontspannen en je krijgt meer innerlijke rust
 • Het werkt echt mits je elke dag de oefeningen in de praktijk brengt
 • Rolf heeft een prettige stem om naar te luisteren
 • Het is moeilijk om een nieuwe gewoonte aan te leren. De toegevoegde waarde van deze cursus is dat je advies krijgt van Rolf om de oefeningen vol te houden.
 • De cursus is heel voordelig in vergelijking met andere Mindfulness cursussen, met de speciale korting slechts 47 euro in plaats van 188 euro. De kwaliteit is hoger dan de prijs die je ervoor betaald.

Nadelen

 • Je hoort geen meditatiemuziek op de achtergrond als je de audio oefeningen van Rolf luistert. Aan de andere kant, je kunt ook zelf muziek op de achtergrond aanzetten.

Mijn conclusie is dat ik de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven zeker kan aanraden. Als je elke dag oefent kom je erachter dat het steeds makkelijker gaat en dat het echt helpt. Het is een fijne manier om te ontspannen. Ik ben er heel blij mee dat ik deze cursus kan volgen!

Mindfulness voor het dagelijkse leven cursus

Meer info en extra korting als je op onderstaande knop drukt

Wil je iets anders dan Mindfulness leren en wil je beginnen met Yoga? Je kunt ook een Yoga cursus voor beginners volgen bij Rolf en Melanie. Ga naar de website yogavoorbeginners.com voor meer informatie.

Plaats een reactie