Reiki 1 en 2 online cursus review – Bas Akkerman

Leestijd: 6 minuten

In deze review wordt de online cursus Reiki 1 en 2 van Reiki Master Bas Akkerman besproken.

Wat levert Reiki op? Om aan je mindset te werken is Reiki een fijne manier om te kunnen ontspannen, je stress weg te nemen en je fysieke pijn te verlichten. Reiki 1 is in eerste instantie voor jezelf en in de cursus Reiki 2 leer je op afstand Reiki te geven.

Bas geeft aan dat je Reiki lessen en inspirerende oefeningen online kunt leren en ook de inwijdingen op afstand ontvangt. Voor het geld hoef je het zeker niet te laten. Online Reiki cursus is vele malen goedkoper dan fysiek een cursus volgen. Iedereen kan Reiki leren. Lees snel verder hoe ik het heb ervaren.

Wat is Reiki precies?

Reiki is een healing methode die het zelfhelende vermogen van het lichaam ondersteund d.m.v. handoplegging. Omdat je de energie doorgeeft vanuit het universum, wordt je niet moe. Reiki geeft jou energie als je Reiki op de juiste manier toepast op jezelf of bij anderen. Het Japanse woord Reiki staat voor ‘Universele levensenergie’. ‘Rei’ betekent Universeel en ‘Ki’ is levensenergie.

Reiki 1 en 2 online cursus review - Bas Akkerman

Reiki ontspant voor lichaam en geest, brengt je emoties in balans en versterkt het immuunsysteem. Daarnaast is Reiki ook spiritueel en helpt als het ware je levensweg te vinden.

Is Reiki een vervanging voor een reguliere geneeswijze?

Reiki is geen vervanging voor reguliere geneeswijze. Reiki kan geen directe lichamelijke genezing teweeg brengen. Reiki ondersteund het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Als ik bijvoorbeeld buikpijn heb dan leg ik mijn handen op mijn buik. Na ongeveer 5 minuten handoplegging is mijn buikpijn minder geworden en mijn buik meer ontspannen. Reiki geneest mijn buikpijn niet. Het gevolg van mijzelf Reiki geven is dat mijn lichaam een extra zetje krijgt om de buikpijn te verminderen. Mijn lichaam versnelt het genezingsproces zelf. Zie het als een wondje op je knie als je valt. Het wondje geneest ook omdat je lichaam zelf in staat is om het wondje te genezen. Met andere woorden je immuunsysteem wordt sterker en krijgt een boost door Reiki.

Reiki kun je vergelijken met hardlopen. Veel oefenen en je voelt de energie stromen. Als je stopt met Reiki voor een lange tijd, slibben je energiekanalen langzaam dicht. Dit betekent niet dat je opnieuw Reiki 1 en 2 moet volgen en de inwijdingen opnieuw moet doen. Je zal regelmatig, liefst elke dag, jezelf Reiki kunnen geven om de Reiki energie weer te voelen. Net zoals je hardlopen ook moet opbouwen voor je conditie en onderhouden door regelmatig te hardlopen. Als je eenmaal de cursus hebt gevolgd gelden de inwijdingen voor heel je leven.

Wat is Reiki 1?

Met Reiki 1 kun je je zelf en anderen behandelen. De focus van Reiki 1 is om Reik bij jezelf toe te passen. Reiki 1 is een cadeautje voor jezelf. Het is heel fijn om het te ervaren en je wordt er ontspannen van.

Je krijg 4 inwijdingen om de energiekanalen in je lichaam te openen met als doel de levensenergie te laten doorstromen door je lichaam. Elke dag een half uurtje op jezelf oefenen helpt om de energie te voelen.

Wat is Reiki 2?

Reiki 2 is het vervolg van Reiki 1. Je ontvangt 1 inwijding die 8x zo sterk is als Reiki 1 en je leert hoe je Reiki op afstand kunt geven. Je leert de symbolen te gebruiken in een Reiki behandeling en je krijgt tips voor het gebruik van de Reiki symbolen in je dagelijkse leven. Reiki 2 gaat dieper in op mentaal en emotioneel gebied.

Een voorbeeld van een symbool is Hon Sha Ze Sho Nen

Online Reiki cursus review - Bas Akkerman

Geen verleden, heden of toekomst
De Boeddha in mij reikt de Boeddha in jou
om verlichting en vrede te bevorderen
je bent onbeperkt en onbegrensd
je bent.

Het symbool Hon Sha Ze Sho Nen staat voor verbinding. Dit symbool maakt het mogelijk om Reiki op afstand toe te passen. De Reiki behandelaar hoeft niet fysiek aanwezig te zijn op dezelfde locatie als de ontvanger van Reiki. Energie kent geen afstand.

Is Reiki ontvangen en geven op afstand mogelijk?

Reiki op afstand geven en ontvangen is zeker mogelijk. Je krijgt de Reiki 2 inwijding op afstand en als je Reiki 2 eenmaal behaald hebt kun jij zelf ook Reiki 2 geven op afstand door middel van de symbolen.

Voor wie is Reiki geschikt?

Reiki is geschikt voor iedereen en iedereen kan Reiki leren. Als je stress ervaart en spanning, je lichamelijk of geestelijk pijn hebt of als je wilt ontspannen. Reiki kun je geven aan anderen of je kunt zelf een Reiki behandeling ondergaan van iemand anders.

Reiki kun je ook aan dieren geven of zelfs aan voorwerpen.

Om het maximale uit de cursus te halen is belangrijk dat je jezelf openstelt. Je gaat nieuwe dingen leren en ervaren.

Zijn er bijwerkingen bij een Reiki behandeling?

Bijwerkingen zijn voor iedereen verschillend. Ik kan je vertellen vanuit mijn ervaring wat de bijwerkingen bij een Reiki behandeling zijn geweest.

Allereerst wil ik aangeven dat bijwerkingen niet erg zijn en ook niet schadelijk zijn. Je hoeft er niet bang voor te zijn als je ze krijgt. Immers de bijwerkingen verdwijnen weer.

Een bekend effect van een Reiki behandeling is het tijdelijk verergeren van de klachten. Nare gebeurtenissen uit het verleden kunnen naar boven komen op geestelijk of lichamelijk vlak. Dit is een teken dat je genezingsproces is begonnen. Het is allemaal overtollige negatieve energie die je niet meer nodig hebt.

Tips:

 • Laat dit gewoon over je heenkomen en zorg in die periode goed voor jezelf
 • Drink veel water zodat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd wat los is gekomen door de overtollige negatieve energie
 • Vermijd stressvolle situaties

Hiervoor in de plaats komt ruimte om je gedachten en handelingen te vullen met positieve energie.

Wie heeft de Reiki 1 en 2 online cursuspakket ontwikkeld?

De Reiki cursus 1 en 2 is ontwikkeld door Bas Akkerman. Hij is een Usui Reiki Master sinds 2001.

Hij heeft een Reiki school in Hoorn en is ook actief op het gebied van yoga, meditatie, edelstenen en andere vormen van energetische healing. Bas heeft een spirituele winkel in het centrum van Hoorn en een webshop.

Hoe is de cursus Reiki 1 en 2 opgezet?

Reiki 1 inhoud cursus

 1. De Reiki zelfbehandeling
 2. De behandeling van andere mensen
 3. Reiki voor dieren en kinderen
 4. Met veel online oefeningen en luistermeditaties
 5. 4 inwijdingen om Reiki 1 te mogen ontvangen

Reiki 2 inhoud cursus

 1. De Reiki behandeling op afstand
 2. De toepassing van de Reiki symbolen, reiki op afstand symbool
 3. Het versterken van de energie en werken met blokkades
 4. Veel online reiki oefeningen en luistermeditatie
 5. 1 sterke inwijding om Reiki 2 te mogen ontvangen

Mijn ervaring en conclusie over de online cursus Reiki 1 en 2

Kenmerk van Reiki en uitgangspunt van de methode is dat de universele energie niet beperkt wordt door ruimte, tijd en afstand. Handoplegging is slechts één manier om de energie over te brengen (Dit leer je in Reiki 1)
Bij Reiki 2 leer je de sleutel voor het “zonder handen” sturen van Reiki.
Op dit principe is de afstandsinwijding gebaseerd.

Mijn ervaring tijdens de inwijdingen waren dat ik letterlijk de energie door mijn lichaam voelde stromen van mijn kruin naar mijn handen en voeten. Klinkt misschien overdreven maar dit was mijn gevoel en ervaring op dat moment. Ik kreeg een ontzettende energieboost.

Voor het ontvangen van inwijdingen kun je het beste ontspannen met je ogen gesloten en op een stoel zitten met je voeten plat op de grond. Het maakt niet uit wat je voelt, alles is goed!

Nadelen van Online Reiki leren

 • Als je wel persoonlijk contact wil met je Reiki Master is Online Reiki cursus pakket niet de juiste keuze

Voordelen van Online Reiki leren

 • Je kunt de Reiki training beginnen wanneer jij wilt.
 • Stimuleert het zelfgenezend vermogen en kan fysieke klachten verlichten
 • Ondersteuning bij hoogsensitiviteit
 • Versnelt je spirituele ontwikkeling
 • Reiki kan je helpen om meer balans in je dagelijkse leven te brengen
 • De afstandsinwijding is vooral fijn voor mensen die door hooggevoeligheid, tijdtekort of vermoeidheidsklachten liever niet deelnemen aan een cursusdag met andere deelnemers. Het kan extra fijn zijn om de inwijding alleen, in je eigen omgeving, zonder prikkels en andere energie te ervaren.
 • Reiki is eenvoudig en iedereen kan het leren
 • Online Reiki leren is een stuk goedkoper dan klassikaal les.

Mijn conclusie na het reviewen van de Reiki 1 en 2 online cursus van Bas Akkerman is dat ik de cursus van harte aanraad om te volgen. Het is een hele fijne manier om thuis Reiki te leren in je eigen omgeving en op je eigen tempo.

Plaats een reactie